2012-02-01

Mascus passerar 200,000 annonser

Mascus - en av världens största marknadsplatser online för transportfordon, entreprenad-, lantbruk- och skogsmaskiner och materialhantering har nyligen passerat ännu en viktig milstolpe i sin tillväxt – 200,000 annonser på webbplatsen.

“Mascus har firat flera betydelsefulla framgångar den senaste tiden,” säger VD Fredrik Larsson. “Vad som gör just det här extra glädjande är att vi har fördubblat antalet annonser, från 100,000 till 200,000, på bara 12 månader. Den både snabba och stora ökningen visar att trots det ekonomiska klimatet, är kombinationen av global expansion och kontinuerlig teknologisk utveckling något som uppenbart fungerar.”

Mascus i siffror:

  • Nära 4300 annonserande företag från hela världen
  • 200,000 annonser online
  • Över 2 miljoner unika besökare varje månad
  • Kontor i 42 länder världen över
  • 54 Mascusdomäner på 39 språk
  • Mer än 120 nya kunder varje månad
  • Fler än 70 säljare som besöker och kontaktar kunder över hela världen

Globalt varumärke på stabila grunder

Mascus har blivit ett inte bara verkligt globalt varumärke utan också ett varumärke som skapar nya marknader för både säljare och köpare i hela världen. Den globala närvaron är byggd på mycket starka grunder inom särskilt nyckelmarknaderna Tyskland, Storbritannien, Frankrike, USA och de nordiska länderna.

“Vår internationella välgång har sina rötter i våra kärnmarknader i Europa och USA,” säger VD Fredrik Larsson. “På dessa marknader är Mascus nu ett väletablerat och igenkänt märke bland maskin- och transporthandlare. Vår portfölj av tjänster har blivit en integrerad del av begagnatmarknaden för maskiner och fordon i de här regionerna.“

Nya tjänster - bättre affärer för handlare

Mascus satsning på ständiga förbättringar av sina tjänster har spelat en central roll för företagets framgångar. Den förnyade webbplatsen lanserades 2010 och det egna företagsregistret, Mascus Locator, har idag över 32,000 registrerade företag verksamma inom tunga maskiner och transportfordon. Nyligen har Mascus också lanserat tre nya tjänster som ska hjälpa säljare att göra affärer mer effektivt.

Webbplatsens nya Auktionssektion låter köpare hitta maskiner, lastbilar och utrustning som säljs på auktioner både online och offline över hela världen , medan tjänsten Mascus Valuation gör att säljare nu kan prissätta sina objekt snabbt och korrekt med hjälp av den bästa tillgängliga marknadsinformationen. För första gången får säljare tillgång till ett lättanvänt verktyg som ger dem aktuell marknadsinformation på bara några minuter. Och med Mascus nya mobillösning för handlare kan säljare nu hantera sina annonser även via mobilenheter.

“Vårt engagemang för att ständigt förbättra användarupplevelsen och att skapa nya webbaserde tjänster är en av hörnstenarna i vår stora framgång,” säger försäljningschefen Rickard Petersson. “Vi försöker hela tiden hitta nya sätt att förenkla för såväl yrkeshandlare som slutanvändare, så att de kan göra bättre affärer på både lokala och internationella marknader.”

Kontakt:
Fredrik Larsson, Verkställande Direktör, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, Försäljningschef, +46 70 660 2780,

Om Mascus:

Mascus - Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskiner inom entreprenad, lantbruk, skogsbruk, materialhantering och transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.

Mascus är ett handelsföretag inom Alma Media Corporation.

Till Redaktör:
Pressmaterial och bilder:

Svenska: www.mascus.se/press

Presskontakt:

2012-02-01

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004