2010-09-14

Mascus etablerar sig på den amerikanska marknaden

Mascus, det världsomspännande mediet för tung maskinutrustning och transportfordon fortsätter sin globalisering

Mascus är nu etablerat på fem kontinenter

I början av november 2009 tecknade Mascus, det världsomspännande mediet för tunga maskiner och transportfordon, ett nytt avtal om att öppna ett kontor i USA. Under de senaste tolv månaderna har nya kontor öppnats på fem av världens kontinenter, i bland andra länderna Portugal, Slovakien, Frankrike, Sydafrika, Kanada, Australien och Nya Zeeland, Malaysia, Singapore och Indonesien.

“Det har varit ett bra år för Mascus. Även i den nuvarande ekonomiska situationen i världen har vi kunnat avtala nya partnerskap och öppna nya kontor i elva länder på fem olika kontinenter. Vårt ”multi-lokala” koncept har visat sig fungera bra på alla marknader.” säger Fredrik Larsson, Mascus verkställande direktör.

“2009 har varit ett bra år för Mascus. Även i den nuvarande ekonomiska situationen i världen har vi kunnat avtala nya partnerskap och öppna nya kontor i elva länder på fem kontinenter.
Vårt ”multi-lokala” koncept har visat sig fungera bra på alla marknader.”
säger Fredrik Larsson, Mascus VD

Mascus USA- stora möjligheter

Mascus nya samarbetspartner i USA är CarolinaClassifieds.com. Marc Mandt, IT-chef på CarolinaClassifieds.com och landsansvarig för Mascus USA, kommenterar partnerskapet: ”Vi är väldigt spända på vårt nya samarbete med Mascus och ser fram emot att lansera det i USA. Den amerikanska marknaden står för en utmärkt möjlighet till tillväxt för båda företagen, och Mascus plattform är uppenbart den bästa lösnigen för köpare och säljare av maskinutrustning och relaterade produkter och tjänster. Vi är övertygade om att de tekniska fördelar som Mascus plattform erbjuder kommer att ge USA-marknaden dess bästa webbplats för köp och sälj av maskinutrustning, där man samtidigt kan erbjuda säljarna den enda verkligt globala marknadsplatsen som finns tillgänglig idag.”


Mr. Mandt tror att det växande behovet av export av begagnad utrustning skapar en enorm möjlighet för amerikanska säljare. “Mascus globala utbredning är en stor tillgång för dessa säljare. Den nuvarande ekonomin ger en utmärkt möjlighet för Mascus kunder i USA att sälja sina nya och begagnade lastbilar, gaffeltruckar, entreprenad- och lantbruksutrustning såväl som grönyte- och skogsmaskiner på både USA:s och världens marknader. Det finns inget enklare sätt att sälja begagnad utrustning i USA och världen!”, tillägger han.

Mascus framgångsrika koncept för internationalisering

Mascus har haft en framgångsrik expansion de senaste två åren. För närvarande finns vi etablerade i 32 länder världen över och Mascus tjänster finns tillgängliga på 33 olika språk.

“Vi har ofta fått frågan varför Mascus koncept har visat sig fungera så bra även under svåra ekonomiska tider. Det finns två huvudsakliga skäl till detta; vår globala utbredd, och den förstklassiga plattformen och tjänsterna vi erbjuder.” säger Tomasz Odrobinski, Mascus internationaliseringschef.

“Vi kommer inte att sluta när vi öppnat kontor i USA. Vi sträcker våra internationaliseringsplaner vidare, från USA till Mexiko och Sydamerika, från Australien och Nya Zeeland till Indien, Kina, Sydkorea och Japan, och från Europa till Nordafrika och Mellanöstern”, avslutar han.

Kontakt:

Fredrik Larsson, VD, Mascus +358 50 314 2511,

Rickard Petersson , Försäljningschef +46 70 660 27 80,

Marc Mandt, IT-ansvarig och medgrundare, CarolinaClassifieds.com, Landsansvarig, Mascus USA, +1 877-7-MASCUS, +1 704-246-0900,


CarolinaClassifieds.com är baserat i Charlotte i North Carolina, USA. Företaget publicerar en shoppingguide via direktmail under titeln CarolinaMoneysaver.com och driver en webbplats med samma namn. Företaget har också börjat lansera en samling nischade webbsidor, med start med sidan CarolinaCoupons.com. Flera specialinriktade webbsidor kommer att lanseras under de närmsta månaderna och kommer att verka inom en ny sektion kallad Blue Marlin Media.

Mascuswww.mascus.se är en annonsmarknadsplats online inriktad på begagnad tung maskinutrustning och transportfordon. Mascus är verksamma inom sex kategorier: Transportfordon, Gaffeltruckar, Lantbruk, Entreprenad, Grönytemaskiner och Skogsmaskiner. För närvarande utannonseras över 85 000 objekt värda sammanlagt €3 miljarder EUR ($4.46 miljarder USD) från säljare i 32 länder, och marknadsplatsen finns tillgänglig på 33 olika språk. Dessutom driver Mascus ett register för företagssök inom tung maskinutrustning under namnet Mascus Locator. Mascus ger säljare och köpare av tung utrustning möjlighet att handla med begagnade maskiner och fordon både lokalt och internationellt, och att marknadsföra sin företagsverksamhet i ett världsomspännande branschregister inom tung maskinutrustning och transportfordon. Mascus är en del av finska Alma Media Oyj group (www.almamedia.fi).

Till redaktör:

Pressmaterial och bilder:
Svenska: www.mascus.se/press

Presskontakt: media@mascus.com

För mer information:

Polina Nikolova, Kommunikationsansvarig Mascus, + 358 50 381 49 45,

2010-09-14

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004