2014-01-22

Mascus ingår strategiskt samarbete med IronPlanet

Mascus, världens ledande webbaserade marknadsplats för tunga maskiner och fordon, har ingått i en strategisk allians med IronPlanet, en ledande webbauktionstjänst för tung maskinutrustning och transportfordon. IronPlanet har förvärvat ett mindre aktieinnehav i Mascus International. Säljare som annonserar sina maskiner på Mascus webbplats kan nu enkelt välja att auktionera ut objekt via IronPlanet med bara några få klick.

“Som ledande webbmarknadsplats för begagnade maskiner och transportfordon är det vårt uppdrag att sammanföra köpare med säljare och vice versa. Vi förstår att våra annonserande kunder har behov av att hitta köpare snabbt, och idag använder de redan flera olika kanaler för att marknadsföra sitt utbud. De använder sig av annonsmarknadsplatser och auktionstjänster på nätet. Vi vill underlätta ytterligare för våra annonsörer genom att ge dem möjlighet att auktionera ut sin maskinutrustning på ett enkelt och effektivt sätt via IronPlanet” säger Tim Scholte, CEO på Mascus.

Mascus är sedan 2011 insatta i maskinauktionsvärlden och hjälper över 150 auktionshus att marknadsföra sina auktionsevenemang och objekt via en särskild sektion av Mascus webbplats. Auktions-sektionen på Mascus har ökat snabbt i popularitet och intresset från både köpare och auktionerande säljare fortsätter att växa, med över 90 000 besökande köpare per månad. Mascus har uppmärksammat marknadens intresse för auktion som sätt att köpa och sälja maskinutrustning, och har beslutat att ta detta ett steg längre och hjälpa sina kunder att på ett enkelt sätt lägga ut maskiner till auktion på IronPlanet. Viktigt att notera är dock att Mascus egen auktions-flik inte påverkas av det nya samarbetet, utan kommer att fortsätta vara en självständig auktionsplattform.

“Jag är förväntansfull över att börja samarbeta med Mascus, och fortsätta gå i bräschen för och revolutionera sätten som köpare och säljare världen över kan sammanföras för att möta deras olika behov av att införskaffa och sälja av tung maskinutrustning. Den nya integreringen av våra båda webbplatser kommer att ge våra kunder försäljnings- och marknadsföringsverktyg utan motstycke.” säger Greg Owens, CEO på IronPlanet. “Vi ser fram emot att använda vår över 13 år långa bransch expertis och innovativa teknik för att tillfredsställa behoven hos Mascus köpare och säljare.”

Sedan man startade som pionjärer inom webbaserade maskinauktioner för över ett decennium sedan, har IronPlanet sålt maskinutrustning för över 3 miljarder dollar och byggt upp en publik av 1 miljon registrerade användare, bland vilka nästan varje land i världen finns representerat. IronPlanet säljer utrustningen över Internet med garantibelagda inspektionsrapporter och attraherar köpare från hela världen, vilket resulterar i de bästa marknadspriserna för auktionsobjekten.
För mer information om Mascus, besök www.mascus.se. För mer information om IronPlanet, besök www.ironplanet.com.

Kontakt

Tim Scholte, CEO, +31 65 182 3389,
Rickard Krøtø, COO, +46 70 660 2780,

Om Mascus

Mascus - Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, mini grävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen. Mascus stöds av Vortex Capital Partners. För mer information, besök www.mascus.se.

Om IronPlanet

IronPlanet är en ledande webbaserad marknadsplats för begagnad tung maskinutrustning. Våra säljare uppnår lönsammare försäljningar genom låga transaktionsomkostnader och marknadsriktiga slutpriser tack vare vår globala publik av köpare. Våra garantibelagda inspektionsrapporter och exklusiva försäkring via IronClad Assurance gör att maskinköparna kan känna sig säkra när de lägger bud. IronPlanet stöds av Accel Partners, Kleiner Perkins Caufield and Byers, Caterpillar, Komatsu och Volvo. För mer information, besök www.ironplanet.com.

Till redaktör:
Pressmaterial och bilder:
Svenska www.mascus.se/press

2014-01-22

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004