2011-06-23

Caterpillar och Mascus i förnyat samarbete

Marknadsledande Caterpillar och Mascus, ett av de största namnen i världen inom handel med begagnad utrustning för entreprenad, lantbruk, materialhantering och skogsbruk, tillkännager nöjda en fortsättning av sitt samarbetsavtal på ytterligare 12 månader. I oktober 2010 ingick Caterpillar avtal med Mascus, som innebär att man använder webbportalen för att knyta an köpare till ett bredare urval av sin utrustning världen över.

Förlängandet av samarbetet har kommit till stånd i slutet av en för Mascus mycket framgångsrik sexmånadersperiod. Sedan december 2010 har Mascus kunnat fira flera betydande framgångar, däribland att man uppnått över 150,000 onlineannonser på sin webbportal, med 3500 annonserande företag från hela världen. Webbplatsen når över 2 miljoner unika besökare varje månad och Mascus finns nu i 41 länder i världen.

“Vi är glada att Caterpillar med sitt oöverträffade nätverk av Caterpillar-handlare har beslutat att fortsätta arbeta med Mascus och företagets framgång visar på just hur betydelsefull en verkligt global Internetportal är i den här branschen”, kommenterar Mascus försäljningschef Rickard Petersson. “Vår starka närvaro på nätet och Caterpillars globalt välkända varumärke utgör ett kraftfullt partnerskap som främjar en internationell handel utan tidigare motstycke. Fördelarna för både köpare och för Caterpillar-handlare har varit avsevärda och en fortsatt association mellan Mascus och Caterpillar är något som vi båda välkomnar.”

Caterpillar – ett företag med väletablerad närvaro online

Caterpillar har redan stadigt etablerat sin närvaro på Internet, och erkänner betydelsen av en webbportal som en avgörande aspekt i företagets marknadsföringsstrategi. Caterpillar använder Catused.com som sin centrala interna plattform, liksom för marknadsföring mot slutkunder. Att kombinera detta med Mascus och dess styrka som marknadsföringskanal för att nå nya marknader betyder att slutanvändare även fortsatt får tillgång till ett stort utbud av begagnade Cat-maskiner som finns till salu världen över. Det garanterar också att CAT-handlare på alla håll i världen också i fortsättningen får sina försäljningsobjekt publicerade på Mascus och kan nå ut till en global publik.

“Vi har kunnat glädjas åt den respons vi fått som resultat av vårt samarbete med Mascus. Den förstärkta profileringen det burit med sig har inneburit att vårt handlarnätverk förbättrat sin förmåga att komma i kontakt med kunder”, säger Mike Young, produktchef på CatUsed, Build&Quote Customer Support Services. “Vi ser fram emot att fortsätta vår affärsrelation med Mascus över de kommande 12 månaderna, och är säkra på att det kommer att skapa en ännu starkare närvaro på marknaden för våra yrkeshandlare, och förstås, större möjligheter för de köpare som letar efter högkvalitativ begagnad maskinutrustning från Caterpillar.”

Mascus – en världsomspännande portal för CAT-handlare

Det fortsatta samarbetet med Caterpillar ger Mascus ett förstärkt namn som ett pålitligt varumärke, som låter CAT-yrkeshandlare nå en bredare publik. Det faktum att Mascus portal är tillgänglig på fler än 35 språk ökar också CAT-handlarnas exponering mot nya marknader globalt.

“Det lyckade partnerskapet mellan Mascus och Caterpillar är en av de prestationer i år vi är som stoltast över, och nu har vi möjligheten att bygga vidare på den här framgången i åtminstone ytterligare 7 månader”, säger Mascus verkställande direktör Fredrik Larsson. “Vi gläds över att ett så etablerat namn som Caterpillar har haft en så pass positiv upplevelse av Mascus varumärke, och ser fram emot ännu ett framgångsrikt år för båda parter”, sammanfattar han.

Kontakt:

Fredrik Larsson, Verkställande Direktör, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, Försäljningschef, + 46 70 660 2780,

Om Mascus:
Mascus – Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.

Mascus är ett handelsföretag inom Alma Media Corporation.

Till redaktör:

Pressmaterial och bilder:
Svenska: www.mascus.se/press

Presskontakt:

2011-06-23

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004