2011-06-15

Mascus firar 10-årsjubileum

Mascus, världens ledande onlinebaserade marknadsplats för entreprenadmaskiner, transportfordon och utrustning för materialhantering, lantbruk och skogsbruk, fyller 10 år i år. Företaget etablerades i Finland 2001 och finns idag i 39 länder, på 38 språk och 46 domäner. Med över 2 miljoner unika besökare per månad (en växande siffra) och fler än 170,000 annonser publicerade online är Mascus ett globalt fenomen, som fortsatt att växa stadigt genom recessionen och utöka sin internationella utbredning.

“Mascus koncept har visat sig vara oerhört robust. Det står klart att vi möter ett verkligt behov hos såväl säljare som köpare att kunna få tillgång till en verkligt global marknadsplats”, säger Mascus VD Fredrik Larsson. “Jag tror att vår framgång det senaste decenniet framförallt beror på tre saker: vårt engagemang för internationalisering, vår kontinuerliga satsning på en förbättrad användarupplevelse och utvecklandet av vår produktportfölj för att tillhandahålla våra kunder målinriktade tjänster.”

Växande lokala marknader samtidigt som globala handelsvägar öppnas

Mascus öppnade sina första utländska kontor I Storbritannien, Polen och Sverige år 2004, och ingick också sitt första licensavtal i Norge samma år. Idag finns Mascus i 39 länder inklusive USA, Australien, Sydafrika och nästan hela Europa, och med viktiga licensuppgörelser redan på plats för Turkiet och Kina. Vidare expansion i Brasilien, Ryssland, Indien, Mexico och Mellanöstern planeras under 2011.

“Att etablera licensavtal med strategiska affärspartners har varit en viktig del i vår framväxt”, säger internationaliseringschef Tomasz Odrobinski. “Vårt multi-lokala koncept innebär att säljarna drar nytta av lokal marknadsexpertis och ökad synlighet på den lokala marknaden samtidigt som man får tillgång till en enorm internationell marknadsplats, utan att hindras av språkbarriärer.”

Förbättrad teknologi, utveckling av tjänster

Den andra sidan av Mascus framgång är företagets ständigt pågående utveckling av teknologi och tjänster. Sedan starten har Mascus förnyat sin webbplattform två gånger, däribland en stor nylansering i oktober 2010 som inneburit ny innovativ sökfunktionalitet.

Mascus har också varit innovativa genom att skapa en bred produktportfölj, bland annat tjänsten Mascus Locator, ett företagsregister för handel inom tung industri som täcker in allt från underhåll och reservdelar till finansiella och juridiska tjänster. Locator lanserades 2008 och har nu över 25,000 registrerade företag. Mascus erbjuder även webbtjänster såsom integrering med maskinhandlares egna webbplatser, teknisk support, webbsidor och verktyg för hantering av lagerinformation online.

“De senaste sex månaderna har vi rankats bland topp fem i alla sektorer jämfört med andra onlineportaler”, säger Mascus försäljningschef Rickard Petersson. “Vi fördubblade antalet besökare på bara drygt ett år, trots det ekonomiska läget, och vi fortsätter att investera i nya tjänster och en bättre användarupplevelse för våra kunder.”


Kontakt:
Fredrik Larsson, Verkställande Direktör, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, Försäljningschef, + 46 70 660 2780,

Tomasz Odrobinski, Internationaliseringschef, + 358 40 750 4922,

Om Mascus:

Mascus – Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.

Mascus är ett handelsföretag inom Alma Media Corporation.

Till redaktör:
Pressmaterial och bilder:

Svenska: www.mascus.se/press

Presskontakt:

2011-06-15

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004