2011-04-18

Mascus tecknar ett samarbetsavtal för Turkiet

Mascus, världens ledande online-marknad för entreprenadmaskiner, jord-och skogsbruksutrustning är glada att tillkännage ett nytt licensavtal i Turkiet. Mascus Turkiet är det 37:e territoriet för Mascus och affären med Makport, ett nytt företag från industriveteranen Kemal Ünalan, återspeglar att den verkligt globala marknaden nu är tillgänglig för Mascus kunder.

"2010 var ett fantastiskt år för Mascus. Vi finns nu i 37 länder, med 150.000 annonser och mer än 2 miljoner unika användare varje månad. ", säger Mascus VD Fredrik Larsson. "Trots de globala ekonomiska problemen har vi fortsatt att växa och den senaste affären i Turkiet markerar ytterligare en viktig milstolpe i vår utveckling."

Mascus Turkiet: ett viktigt nytt nav

"Turkiets läge som en knutpunkt mellan Europa, Centralasien och Mellanöstern har inneburit att det alltid varit ett viktigt område för den globala handeln.", Säger Internationaliseringsdirektör Tomasz Odrobinski. "Vi är glada att få jobba med Kemal Ünalan och Makport, det är ett bra strategiskt partnerskap med online-försäljning och experter på marknadsföring i kombination med branschkunskap. Vi kommer att tillföra ett enormt stort värde för turkiska återförsäljare och hjälpa dem att öka försäljningen internationellt och samarbeta med lokala köpare. "

"Jag tror att det enorma utbudet, öppenheten och användarvänligheten gör Mascus till en stor tillgång för köpare och säljare, säger Kemal Ünalan. "Även den som inte talar annat än sitt modersmål kan ändå köpa och sälja i princip var som helst i världen, göra jämförelser mellan tusentals artiklar och fatta bättre beslut."

Chefen för Mascus Turkiet, Kemal Ünalan tillägger: "Mascus kommer att ge Turkiet inte bara en marknadsplats för tung maskinutrustning utan erbjuder också många mervärdestjänster som:

  • Mascus Locator - en avdelning för företag inom tung maskinutrustning som erbjuder tjänster såsom uthyrning, reservdelar, transport, finansiering och reparationer
  • Den tryckta tidningen - 70.000 exemplar distribueras internationellt två gånger per år
  • Webservice - inklusive integration med återförsäljarnas webbplatser, teknisk support, webbsidor och verktyg för att hantera lager på nätet.

Globalt koncept, lokal kännedom

Tillsammans med Brasilien och Ryssland var Turkiet ett av endast tre länder som kom ur den finansiella krisen med en bättre kreditvärdighet, så det är en stor, blomstrande marknadsplats Mascus öppnar upp för sina kunder, speciellt i Västeuropa och Mellanöstern.

"Som den första av BRICET-länderna utanför Europa där vi har ett licensavtal, är Turkiet ett viktigt steg i vår tillväxt och öppnar en mängd nya möjligheter för våra kunder lokalt, regionalt och internationellt", fortsätter Tomasz. "Under 2011 kommer vi att arbeta hårt på samarbetsavtal i andra viktiga områden, särskilt Brasilien, Ryssland, Indien och Kina, liksom Mexiko och Sydkorea."


Kontaktinformation:
Fredrik Larsson, vd Mascus, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, försäljningschef, + 46 70 660 2780,

Tomasz Odrobinski, Internationaliseringschef + 358 40 750 4922,

Kemal Ünalan, Chef för Mascus Turkiet, +90 (555) 347 7333


Om Mascus:

Mascus - Är en elektronisk marknadsplats för begagnade lantbruksmaskiner, skogsbruks- och grönytemaskiner och transportfordon.Produktsortimentet omfattar traktorer till salu, släpvagnar för försäljning, begagnade lastbilar till salu, grävmaskiner, släpvagnar, minigrävare och grävmaskiner.Mascus bedriver handel med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att på ett ställe samla information om tillgång och efterfrågan. Alla återförsäljare, tillverkare och slutanvändare är välkomna att annonsera sina begagnade maskiner och utrustning till försäljning via marknadsplatsen.
Mascus är ett handelsföretag i Alma Media Corporation.

Pressinformation:
Pressmaterial och bilder:

Engelska www.mascus.com/press
Allmänna pressfrågor:


2011-04-18

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004