2010-10-12

Automobili.com (RCS Digital SpA) öppnar upp ny marknad för Mascus

London, 3:e Augusti 2010 -- Mascus, ett av de främsta namnen kopplade till handel med entreprenadmaskiner, jordbruksutrustning, industrifordon och skogsmaskiner, har tagit ännu ett steg för att expandera sin europeiska marknad genom att gå ihop i samarbete med Italiens ledande företag för motorannonser online, Automobili.com, ägt av RCS Digital SpA.

Mascus, känt världen över för att leverera den mest effektiva plattformen för säljare och köpare att handla med tung maskinutrustning, har väntat på det rätta tillfället att öppna sin italienska verksamhet. De täcker just nu in 32 länder i Europa tillsammans med kontor i USA, Kanada, Storbritannien, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland, vilket gör dem till den långt största marknadsplatsen för att köpa och sälja begagnad maskinutrustning, begagnade lastbilar och transportfordon. Kärnan av Europas industri får nu full service av Mascus, som främjar internationell handel och bygger upp säkerhet i marknaden.

En värdefull tjänst

“Bekräftelsen och stödet från en så här stor och välkänd mediaaktör visar att Mascus är en värdefull tjänst,” säger Fredrik Larsson, Mascus verkställande direktör. “Värdet som det här samarbetet med Automobili.com ger; Italiensk marknadsexpertis, och fördelarna med att vara en del av den stora förlagsgruppen RCS och dess nätverk online, kommer inte bara hjälpa oss att etablera en stabil bas i landet utan också låta oss nå fler lokala kunder ,” tillägger han.

Också deras nya samarbetspartners ser den stora nyttan av samarbetet och glädjs åt att arbeta med Mascus. “Italien är fortfarande ett av de viktigaste centren för industri och jordbruk i Europa, med stor potential om man talar om företag verksamma inom handel med tung maskinutrustning,” förklarar Domenico Errico, chef för Automobili.com. “Vi tror att vår egen erfarenhet av att driva annonsportaler, vår kännedom om den lokaka marknaden och Mascus enastående rykte som internationell verksamhet gör detta till ett starkt partnerskap som kommer att öppna upp helt ny marknad för Italienska företag,” tillägger han.

Automobili.com är en av de ledande motorannonsmarknaderna online och är en del av RCS Group, Italiens största förlag som äger de två stora nationella nyhetstidningarna (Corriere della Sera, Gazzetta dello Sport) förutom verksamhet med websidor, magasin, bokförläggning, radiostationer, TV-kanaler och tryckta samlingsserier. Dess inflytande är betydande, och Mascus ser samarbetet som ett av sina allra viktigaste hittills. Mascus Italien kommer att ge Italienska företag tillgång till en bred databas av kunder som en del av sitt världsomspännande nätverk, och de ser partnerskapet med Automobili.com som ett sätt att ge en ny publik tillträde till denna databas.

Benefits for all

Användare kommer att kunna dra fördelar av möjligheten att köpa och sälja över internationella gränser, då ett enda annonsinförande kan bli synligt på 35 olika språk. Bland produkterna finns lastbilar, trailers, gaffeltruckar, grävmaskiner, grävare och traktorer till salu. “Det innebär att våra italienska kunder kan få nytta av att sälja maskinutrustning över landsgränsen, särskilt till grannländerna,” tillägger Domenico Errico “Det betyder att medan hela kontinenten reser sig ur recessionen så kommer vårt affärssamarbete att stärka handeln både lokalt och internationellt, genom att ge företag tillgång till en mycket större kunddatabas,” säger han.

Mascus har värjt sig väl för den globala recessionen, och sett sin verksamhet expandera över världen och sätta fler säljare och köpare i kontakt med varandra, vilket möjliggjort fortsatt handel trots tuffa ekonomiska förhållanden. “Vår viktigaste "selling point" är just hur internationell vår klientbas är,” förklarar Rickard Petersson, försäljningschef på Mascus. “När vi ser framåt mot nästa decennium, kommer det inte bara gynna vår egen verksamhet att vi tillhandahåller en levande marknadsplats för företag från hela världen att mötas och utbyta uppgifter om den bästa maskinutrustningen, utan även hundratals andra företag världen över. Det är den här positiva attityden vi behöver för att kunna återuppliva ekonomin,” är hans slutsats.

Kontakter på Mascus:
Fredrik Larsson, Mascus Verkställande direktör, +358 50 314 2511,
Rickard Petersson, Försäljningschef, + 46 70 660 2780,
Tomasz Odrobinski, Internationaliseringschef, + 358 40 750 4922,

Om Mascus:
Mascus - är en elektronisk marknadsplats för bl. a. begagnad lantbruksutrustning, skogsmaskiner, grönytemaskiner och transportfordon. Bland produkterna finns traktorer till salu,, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, minigrävare och grävmaskiner. Mascus gör handel med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla information om tillgång och efterfrågan på samma plats. Alla handlare, tillverkare och slutanvändare är välkomna att erbjuda sina begagnade maskiner och maskinutrustning till försäljning via marknadsplatsen.
Mascus är ett handelsföretag inom Alma Media Corporation.

Kontakter på Automobili.com:
Stefano Lehmann, Ansvarig för innehåll och marknadsföring, +39 335 1906 124
Paolo De Berardinis, Key Account Manager, +39 02 2584 4673,

Om Automobili.com:
Automobili.com är en portal för begagnade bilar tillhörande Corriere della Sera.it, Italiens största nyhetswebbplats. Med över 600.000 unika besökare per månad, 26.000 annonser och 600 annonserande bilhandlare, är Automobili.com en av de ledande aktörerna på den lokala marknaden.

Till redaktör:
Pressmaterial och bilder:

Svenska www.mascus.se/press

Presskontakt:

För mer information:
Polina Brachkov, Mascus kommunikationschef,+ 358 50 381 49 45,

2010-10-12

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004