2004-10-22

Volvo-entreprenadmaskiner tar i bruk Mascus tjänster i EuropaMascus kundbrev 22.10.2004

Den elektroniska marknadsplatsen för tunga maskiner och fordon, Mascus, har skrivit ett betydande kontrakt med Volvo-entreprenadmaskiners europadivision (Volvo CE Europe). Företaget tar i bruk Mascus tjänster i alla länder i Europa. Volvo CE är en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner. I Sverige representeras Volvo-entreprenadmaskiner av Swecon AB som även fungerar som importör.

Enligt kontraktet skall Mascus bygga enhetliga och högklassiga begagnatsidor på Volvo CE:s och dess importörers och återförsäljares hemsidor. Då återförsäljaren matat in uppgifterna om en begagnad maskin i systemet, syns maskinen på återförsäljarens, importörens och Volvo CE:s hemsidor, samt på Mascus marknadsplats på 13 olika språk. Vidare samlas information om de begagnade maskinernas utbud och tillgänglighet upp från hela europaområdet till Volvos interna intranet-system.

"Vi ville ta ibruk ett enhetligt internet-baserat system med vilket vi kunde marknadsföra och administrera våra entreprenadmaskiner i hela Europa. Vi studerade grundligt flera olika systemalternativ. I beslutsprocessen var det viktigt för oss att systemet snabbt och vitt tas i bruk i olika länder och därför är det bl.a. viktigt att försäljningspersonalen kan använda det på sitt eget modersmål, berättar Nick Rose på Volvo CE:s europeiska huvudkontor i England. Han är ansvarig för marknadsföringen av Volvo CE:s begagnade maskiner i Europa.

"Våra återförsäljare och importörer i olika länder har redan använt Mascus tjänster en längre tid. De är nöjda med Mascus produkter och resultaten de uppnått med hjälp av dem. Därför beslöt vi oss för att bygga vårt eget system på Mascus tjänst, som vi konstaterat vara bra och redan är i bruk. Mascus ger vårt europeiska huvudkontor och våra importörer och återförsäljare enhetliga verktyg och vi kan dela information mellan alla länder och ehneter", förklarar Rose angående beslutet.

"Vi har ihärdigt byggt elektroniska tjänster för att göra maskinshandeln av begagnade maskiner effektivare. Volvo CE:s beställning visar att våra tjänster fungerar. Kunderna värdesätter vårt lättanvända användargränssnitt, de olika språkversionerna och produktstödet på många olika marknader. Vår lösning erbjuder de internationella kedjorna en välfungerande och kostnadseffektiv europeisk, men ändå lokal tjänst", konstaterar Mascus landschef Fredrik Larsson.

Tjänsten som Mascus byggt upp tas stegvis i bruk i Volvo CE:s organisation i olika länder. Tjänsten fungerar i början på nio olika språk. Språkutbudet utvidgas efter behov.

Mascus Ltd.

2004-10-22

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004