2013-08-30

Mascus Locator - webbens största söktjänst över företag inom tung maskinutrustning och tunga transportfordon

Mascus LocatorMascus, världens ledande webbaserad marknadsplats för handel med transportfordon samt maskiner för entreprenad, lantbruk, skogsbruk och materialhantering - har nu blivit dominerande på marknaden inom ytterligare ett område: företagsdatabas, Mascus Locator.

“Den höga hastigheten som Mascus Locator har vuxit med visar inte bara på att det finns en stark efterfrågan på tjänsten bland såväl köpare som säljare, utan även att tjänsten gör hela användarupplevelsen mycket bättre och mer interaktiv” säger Tim Scholte, Mascus CEO. “När vi utvecklat Mascus Locator har vi utgått från den feedback vi fått från våra kunder över hela världen, och resultatet är verktyg som fungerar på alla marknader och som är ovärderligt för den som letar efter företag som säljer tung maskinutrustning, var i världen man än befinner sig.”

Mascus Locator har sedan lanseringen 2009 visat sig vara en av webbplatsens mest populära funktioner. Dess främsta syfte är att hjälpa företag lyfta sin varumärkesprofil på både de lokala och internationella marknaderna. Köpare av tung maskinutrustning och transportfordon är alltid intresserade av att lära känna säljaren och företaget bakom produkten eller tjänsten, och det bästa sättet att erbjuda detta är att ge säljarna möjlighet att presentera sig och sitt företag mer detaljerat på en alldeles egen profilsida. Mascus är medveten om att den intresserade köparen vill få veta mer om säljaren än bara ett telefonnummer och en mailadress, och genom att tillhandahålla en plattform där företagen kan marknadsföra och stärka sin varumärkesidentitet vilket resulterar i starkare band mellan säljare och köpare..

Enkelt men effektivt

Mascus Locator är trots sin enkelhet ett effektivt företagsregister som innehåller information om företag i hela världen verksamma inom de segment som Mascus representerar. För närvarande har över 57,000 företag registrerat sig i Mascus Locator, vilket ger fler valmöjligheter till de köpare som letar efter högkvalitativ maskinutrustning eller tjänster som finansiering, reparation, uthyrning och transporter. I databasen finns alla slags tillverkare, yrkeshandlare, återförsäljare, importörer och andra företag, som erbjuder en stor mängd olika produkter och tjänster såsom:

  • Begagnad maskinutrustning och transportfordon
  • Ny maskinutrustning och transportfordon
  • Uthyrning
  • Reparation
  • Värdering
  • Finansiering
  • Transporttjänster

Mascus erbjuder tre paket med olika nivåer av marknadsföring i Mascus Locator – Business, Standard och Basic, vilket ger möjligheten även för små företag att kunna nå ut till de över 3.5 miljoner unika besökarna hos Mascus varje månad. Företag kan visa upp sitt varumärke i Mascus Locator och länka direkt till den egna webbplatsen. Basic-paketet är gratis, och till och med Business-paketet kostar mindre än 7 kr/dag men låter företaget marknadsföra sig på upp till 15 språk och inkluderar visning av de senaste egna annonserna i Mascus Locator-profilen.

Når tusentals kunder

“Vi vill välkomna så många företag som möjligt att vara med i Mascus Locator, därför har vi varit måna om att göra tjänsten överkomlig även för de mindre företagen”, förklarar Tim Scholte.
“Mascus varumärke ses över hela världen som respektabelt och pålitligt och står för ett förstklassigt utbud, och vi vill göra det ännu lättare för våra säljare och företagskunder att nå de tusentals internationella köpare som besöker Mascus Locator varje dag. Eftersom Mascus finns i hela 42 länder och över 100 nya säljande företag tillkommer varje månad förutser vi att Mascus Locator kommer bli ett än mer ovärderligt och användbart verktyg för alla, oavsett var i världen man finns, som vill hitta och göra en bra affär på den maskinutrustning de behöver”, sammanfattar han.

Mer om Mascus Locator hittar du här.

Kontakt

Tim Scholte, CEO, +31 651823389,

Rickard Krøtø, COO, +46 70 660 2780,

Om Mascus:

Mascus - Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer, trailers, begagnade lastbilar, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.

Till redaktör:
Pressmaterial och bilder:
Svenska www.mascus.se/press

2013-08-30

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004