2013-05-13

Mascus ställer ut på bygg- och entreprenadmässan BAUMA!

Mascus www.mascus.se har haft en händelserik och givande vecka på världens största mässa för entreprenad- och byggnadsutrustning, BAUMA.

530 000 besökare från 200 länder samlades i München och besökte Bauma i april 2013, vilket är nytt rekord för mässan. Enligt de senaste rapporterna var evenemanget en stor succé för alla utställare, där några av dem kunde se sitt högsta antal nya ordrar på maskinutrustning någonsin, vilket utgör ett gott tecken för byggbranschen.

Som världens största webbaserade marknadsplats för begagnad bygg- och entreprenadutrustning var Mascus stolta att medverka i utställningen, med en monter som hölls tillsammans med affärspartnern Lectura. Hela företagets mässteam har besökt befintliga och potentiella kunder, men även delat ut Mascus-giveaways vid entrén och fått Mascus varumärke att synas över hela mässan.

Mascus at Bauma

“Vi har gått framåt så snabbt och lanserat så många banbrytande nyheter i våra onlinetjänster under de senaste 12 månaderna att vi verkligen ville visa för människor vad Mascus är”, kommenterar Mascus CEO Tim Scholte. ”Vi har redan etablerat oss som världsledande på försäljning inom andra kategorier av begagnad maskinutrustning, och vi ville ge våra företagspartners inom bygg och entreprenad mer kunskap om vad vi kan göra för dem också”, tillägger han.


Mascus samarbetspartner på utställningen var Lectura, ett tyskt företag med en betydande egen onlinenärvaro, och som erbjuder webbaserad tillgång till teknisk data för över 70,000 märken och modeller inom fler än 340 kategorier.

Bauma – världens största mässa för bygg- och entreprenadutrustning

Bauma-mässan 2013 var en stor succé med över 555,000 m² utställningsyta, 3,420 utställare från 57 länder och 530,000 besökare från fler än 200 länder, som gjorde den till den största utställningen i sitt slag i världen. Trots att den främst utformats för att visa upp världens bästa utbud av bygg- och entreprenadutrustning, täckte utställningen även in en bredd av andra kategorier av maskinutrustning.

“Mascus har blivit en världsledare genom att tillhandahålla innehållsrika webbplattformar på många olika språk och som täcker in allt från entreprenad till skogsbruk och transport” säger Tim Scholte. “Det gör ett evenemang som Bauma 2013 mycket viktigt för oss eftersom det gett en perfekt möjlighet att visa upp de tjänster vi erbjuder”, tillägger han.

Mascus at Bauma

Mascus har kontinuerligt utökat sin närvaro världen över och har idag:

  • Över 4.7 miljoner besökare varje månad
  • 5,500 annonserande företag från hela världen
  • 280,000 onlineannonser på webbplatsen
  • Närvaro i 42 länder världen över, och 54 Mascus-domäner på 41 språk
  • Över 120 nya handlare som börjar använda Mascus varje månad
  • Fler än 70 Mascusrepresentanter som besöker och kontaktar maskinhandlare runt om i världen

Mässan var en stor framgång och alla var överens om att byggbranschen, trots ett ännu kyligt läge i världsekonomin, har mycket att se fram emot under 2013. “Det låg en fantastiskt positiv atmosfär över hela evenemanget, och vi fick också en möjlighet att möta många av våra kunder ansikte mot ansikte,” säger Tim Scholte. Vi planerar definitivt att vara tillbaka på nästa Bauma-mässa, och då har vi förhoppningsvis ännu fler nya och innovativa tjänster att visa för våra kunder!” sammanfattar han.

Kontakt

Tim Scholte, CEO, +31 651823389,

Om Mascus:

Mascus - Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.

Till redaktör:
Pressmaterial och bilder:

Svenska www.mascus.se/press

2013-05-13

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004