2012-11-06

Mascus tar dig under motorhuven på din maskin med SPECS

Mascus, www.mascus.se - en av världens största onlinemarknadsplatser för handel med transportfordon samt utrustning för entreprenad, lantbruk, materialhantering och skogsbruk - tar dig under huven på din grävmaskin, traktor, kran eller annan tung maskinutrustning med sin allra nyaste tjänst, Mascus Specs - en teknisk guide för maskinspecifikationer.

“Mascus Specs är särskilt utformad för att ytterligare förenkla för våra kunder att hitta rätt utrustning, oavsett var de befinner sig i världen,” förklarar VD Rickard Krøtø. “En av de viktigaste delarna i denna nya tjänst är att vi också gjort den flerspråkig så att kunder över hela jorden kan använda den, inte bara de i engelskspråkiga länder,” tillägger han.

Vad är Mascus Specs?

Mascus Specs är en ny tjänst som både säljare och köpare som använder Mascus har tillgång till. Den erbjuder direkt tillgång till en databas med teknisk information om ett stort utbud av maskinutrustning. Databasen, som är tillgänglig på alla språk, innehåller specifikationer inklusive diagram, tekniska detaljuppgifter och bilder. Med allt från datablad till manualer från tillverkarna, är syftet med Mascus Specs att underlätta för köpare att hitta exakt det de behöver snabbt och enkelt. Specs-sektionen delas upp i underkategorier för enkel navigering.

För säljare ger den nya tjänsten möjlighet att göra de egna maskinerna mer attraktiva för potentiella kunder, genom att tillhandahålla viktig information som hjälper dem att göra ett medvetet och informerat val.

Samarbete med Lectura

Det nya systemet har utvecklats tillsammans med Mascus affärspartner Lectura Verlag från Tyskland, ett förlags- och konsultbolag specialiserat inom datatjänster, marknadsresearch och värdering av maskinutrustning. “Bidraget från Lectura har varit absolut ovärderligt för produktionen av det färdiga systemet,” förklarar Mascus VD Rickard Krøtø. “Ett år av samarbete med Lectura har betytt att vi kunnat integrera Lecturas koncept och tekniska databas innehållande information om närmare 100,000 maskinmodeller, som spänner över utrustning inom allt från entreprenad, materialhantering, lyft- och höjdarbete, till såväl utrustning för återvinning, kommunal samhällsservice och lantbruk. Denna databas kan även utökas, så i takt med att ytterligare maskinutrustning läggs upp online kommer vi att kunna lägga till den informationen, och därmed tillhandahålla våra kunder bästa möjliga service,” tillägger han.

Mascus har haft ett väldigt framgångsrikt år som tagit företaget högt upp på topplistorna, däribland som nu världsledande inom onlinebaserad försäljning av begagnad skogsbruksutrustning. Företaget har konstant förbättrat sin närvaro över hela världen och har idag över 3.5 miljoner besökare varje månad, 5,500 annonserande företag från alla delar av världen via mer än 240,000 onlineannonser.
Mascus närvaro sträcker sig idag till 42 länder världen över och 54 Mascus-domäner på 39 olika språk. Den nya Specs-tjänsten är ett led i företagets föresats att alltid leverera högkvalitativa tjänster till både köpare och säljare av maskinutrustning globalt. “Allting som bidrar till att förenkla för våra kunder att hitta exakt det de vill ha snabbt och enkelt kommer att göra upplevelsen av Mascus bättre, och samtidigt hjälpa till att driva branschen framåt mot nya områden,” säger Rickard Krøtø. “Det här är en spännande och mycket positiv väg att slå in på, som avslutning på ett av våra mest framgångsrika år, liksom det skapar utgångspunkten för ett fullspäckat och händelserikt 2013,” sammanfattar han.


Kontakt:

Rickard Krøtø, Verkställande Direktör, +46 70 660 2780,

Petr Thiel, Verkställande Direktör, +49 911 4308 990,


Om Mascus:

Mascus - Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.
.
Mascus är ett handelsföretag inom Alma Media-koncernen.

Lectura Verlag - ett tyskt förlags- och konsultbolag specialiserat inom datatjänster, marknadsresearch och värdering av maskinutrustning.
Lecturas databas tillhandahåller tekniska data och värdering för nära 100.000 maskinmodeller och täcker in utrustning för entreprenad, materialhantering, lyft- och höjdarbete såväl som för återvinning, kommunal samhällsservice och lantbruk.
Värderingstjänster är tillgängliga genom tryckta Lectura Guider samt företagets onlinetjänst. Onlineversionen erbjuder ett brett utbud av lösningar - enskilda värderingar, årliga avtal och individuella licenser för företag.
Lecturas data- och IT-tjänster ger dagligen stöd åt verksamheten hos säljare, tillverkare, försäkringsbolag, banker, leasingbolag och tullkontor.


Till redaktör:
Pressmaterial och bilder:
Svenska www.mascus.se/press

2012-11-06

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004