2012-07-04

Mascus blir världsledande inom begagnade skogsmaskiner

Mascus - en av världens största onlinemarknader för handel med transportfordon och maskiner för entreprenad, lantbruk, materialhantering och skogsbruk - har tagit över världsledningen vad gäller utbud och försäljning av begagnad maskinutrustning för skogsbruk. Vilande på en stadig grund av hög försäljning och kontinuerligt intresse från världens ledande skogsbruksekonomier tog Mascus en ledande position i Oktober förra året, och har fortsatt ligga före sina konkurrenter sedan dess.

Efter att över de senaste åren ha skapat ett rykte om sig att tillhandahålla den mest högkvalitativa begagnade skogsbruksutrustningen, har Mascus nu en världsomspännande närvaro och befinner sig i branschens framkant. “Eftersom vi har blivit en så pass pålitlig marknadsplats för begagnad skogsbruksutrustning så har vi utvecklat starka relationer med alla de stora aktörerna runt om i världen,” förklarar VD Fredrik Larsson. “De vet att när de vill köpa eller sälja kvalitetsutrustning så är det bästa sättet att göra det via Mascus webbportal. Att vi finns närvarande internationellt och når över hela jorden gör det snabbare och enklare att hitta exakt det du letar efter, eller hitta köpare till dina egna begagnade maskiner. Det här håller marknaden flytande och ger alla våra olika kunder tillgång till ett större utbud,” tillägger han.

Globalt närvarande

Med verksammhet i 44 länder och över 230,000 annonser för begagnade maskiner och lastbilar från hela världen, har Mascus varumärke nu blivit ett av de mest respekterade och pålitliga i den tuffa konkurrensen inom andrahandsmarknader för maskinutrustning. Och trots en utmanande ekonomisk situation i världen har Mascus lyckats bibehålla sin position i fronten vad gäller begagnatförsäljning för skogsbruk. “Vi förstår hur tufft det har varit för våra kunder de senaste 12 månaderna, och för att se till att de kan fortsätta med sin verksamhet strävar vi efter att erbjuda dem de bästa affärsmöjligheterna inom begagnade skogsmaskiner,” Förklarar försäljningschef Rickard Krøtø. “Vi tror att vi genom att ge våra kunder ett brett utbud av bra begagnad utrustning kan hjälpa dem att driva sin företagsverksamhet framåt,” tillägger han.

Mascus har arbetat konstant med att förbättra sin närvaro och räckvidd över världen och har idag:

  • Mer än 3.5 miljoner besökare varje månad
  • 5,400 annonserande företag från hela världen
  • 230,000 annonser online
  • Verksamhet i 44 länder världen över och 54 Mascusdomäner på 39 språk
  • Fler än 150 nya handlare som tillkommer varje månad
  • Över 70 Mascusrepresentanter som arbetar världen över med att besöka och kontakta yrkeshandlare

När skogsbruksindustrin nu börjar stabiliseras efter de senaste månadernas svårigheter, arbetar Mascus vidare med nya sätt att främja handel över hela världen. “Vi strävar ständigt efter att förbättra och utveckla våra tjänster för både köpare och säljare, och kundfokuserade tjänster kommer alltid att vara hjärtat i vår affärsmodell. Med vår hjälp tror vi att skogsbruket kan klara att möta alla framtida utmaningar och samtidigt fortsätta drivas framåt, vilket också ger bättre stabilitet genom industrinäringen i sin helhet,” sammanfattar Fredrik Larsson.

Kontakt

Fredrik Larsson, Verkställande Direktör, +358 50 314 2511,

Rickard Krøtø, Försäljningschef, +46 70 660 2780,

Om Mascus:

Mascus - Är en webbaserad marknadsplats för begagnad maskinutrustning för lantbruk, skogsbruk, materialhantering, grönyteunderhåll och entreprenad samt för transportfordon. Bland utbudet finns traktorer till salu, trailers till salu, begagnade lastbilar till salu, grävare, skåpvagnar, gaffeltruckar, minigrävare, dumprar och grävskopor. Mascus gör handeln med begagnade maskiner och utrustning snabbare och effektivare genom att samla all information om utbud och efterfrågan på ett ställe. Alla yrkeshandlare, tillverkare såväl som slutanvändare är välkomna att annonsera ut sina begagnade maskiner via marknadsplatsen.

Till redaktör:
Pressmaterialoch bilder:
Svenska www.mascus.se/press

2012-07-04

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2004